top of page

Squid Game Başarımız

Squid Game fragmanı çıktığı ilk gün ekip arkadaşımız Yunus Özer(Game Designer) bu fragmanı ekip arkadaşlarını izletmiş ve bu oyunu acilen yapmamız gerektiğini söylemiş. Fakat ekip arkadaşları bu projeye inanmamıştı. İçinde ki o tutkudan dolayı direk en tepeye yani bana geldi. Ali bey bir fikrim var ve acaip tutacak hemen yapmalıyız dedi ve başladı projeyi anlatmaya. Ben bu projeye onun da inancıyla tam olarak inandım ve 3 ayrı ekibi tek projede yani Squid Game projesinde birleştirdim ve 9 günde oyunu tamamladık. Dünyada Squid Game temalı oyunu yayınlayan ilk şirket(Click Game Studio) olduk.



İş buradan sonra daha da değişti. Oyunu yayınlar yayınlamaz dizinin de yayınlanmasıyla beraber hayatımda hiç denk gelmediğim, hatta dünyada bir ilki başarmış olacağımızı bile düşünüyorum. Dünyanın her yerinden binlerce indirme alıyorduk.1 gece 552.000 indirme almıştık. Üstelik 0 TL reklam ile. Bunu kanıtlayamam lakin 0 TL bütçe ile 1 günde bu kadar indirme dünya rekoru olabilir. Bunu resmi hesaplardan yayınladım ve hala aksi iddia edilmedi :)

Diğer oyun şirketleri bizim oyunumuzun görsellerini kullanarak haksız reklam yapıyordu. Reklamlara tıklayınca karşınıza çıkan oyun saçma sapan bir oyundu ama bizim görselleri kullanıyorlardı. Geceleri uyuyamadığım nadir dönemlerden birisiydi. Her gün binlerce indirme geliyor, binlerce yorum geliyor ve kazanç kısmı ise bambaşka.


bottom of page